HISTORIEK

Wat tijdens de zomer 1994 slechts een bende “filmgekken” was, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vereniging die het Brusselse architectonische bioscooppatrimonium wenst te verdedigen en te promoten.

Na pogingen om het tijdperk van de filmclubs te doen herleven, zijn ze de weg ingeslagen van bezoeken van de herinnering aan de tijd van de cinema’s en de ontmoetingen tussen Bioscoop en Architectuur, daarin gesteund op een Franse partner, waardoor er ook een internationale doorstoot gekomen is.

 

Gesterkt door deze ervaringen beslissen ze zich meer actief te wijden aan de bescherming en de promotie van de architectonische en cinemtografische parels van Brussel.

 

Deze vereniging heeft onophoudelijk,  via de activiteiten van haar leden en de publicaties die ze uitgeeft, de waarde van de bioscopen te Brussel en elders, weten op te waarderen maar ook er de identiteit weten van te redden alsook de kennis van de (soms vergeten ) filmbusiness weten bekend te maken: uitbating, programmatie, distributie, enzovoort.

NOUS CONTACTER

Vos informations ont bien été envoyées !

Tel: 0032.472/318998

 

rue de l'Agrafe 35

1070 Bruxelles

Belgique

 

BCE :453-171-033 

TRIODOS : 523-0803345-66